Cenové podmínky   Technické podmínky   Terminologie     Klasifikace     Kontakty

TP 800-721 Zdravotně technické instalace budov

04 –Strojní vybavení

Přípravné práce

Vysekání rýhy do průřezu 70*70 mm a kapsy do rozměrů 70*70*70mm ve zdivu z cihel a tvárnic. Vysekání rýhy a kapsy jakéhokoliv rozměru ve zděných příčkách. Vysekání prostupu průřezu do 0,0225 m2 ve zdivu z cihel a tvárnic. Vysekání kapsy do 100*100*50mm pro osazení „normalizovaného uložení“. Vysekání prostupu průřezu do 0,0225m2 ve strupech z betonu a železobetonu. Vysekání manipulační kapsy pro osazení armatur a tvarovek potrubí vedeného těsně u zdiva.

Osazení „normalizovaného uložení“

Přivařením na ocelové konstrukce staveb. Zazděním, zabetonováním nebo zalitím. Nastřelením včetně dodání hřebíků a nábojek. Dodání a osazení materiálu upevňovacích bodů (špalíky, hmoždinky, svary apod.).

Dokončovací práce

Zazdění nebo zabetonování prostupů průřezu do 1,1225 m2 ve zdech a stropech pohledové plochy bez opravy omítek. Dodávka polotovarů technologické pomocné stavební výroby.

Montáž strojního vybavení - čerpadel

Montáží čerpadel se rozumí montáž čerpadel vodovodních ručních a vodovodních strojních včetně sacího koše. Obsahem standardu je i výběr, kontrola a očištění materiálu, rozměření bodů pro uchycení, osazení zařizovacích předmětů, uchycení, zhotovení závitových nebo přírubových spojů a přezkoušení funkce. Popis standardu musí vymezit typ čerpadla a hloubku studny.

Montáž strojního vybavení – domovních vodáren a jejich příslušenství

Montáží domovních vodáren se rozumí montáž domovních vodáren s čerpadly horizontálními a ponornými a příslušenství měřící (vodoznaky, výškoměry, manometry, teploměry), ovládací (spínače tlakové, stykače, plovákové spínače), ostatní (regulátory vzduchu, nasávače vzduchu, nasávací ventily automatické výpustě vzduchu, zpětné ventily k vodárnám apod.). Obsahem standardu je i odebrání, příprava a očištění materiálu, rozměření trasy a úchytných bodů pro potrubí, zhotovení potřeného množství spojů a vyrovnání ve směru a spádu, upevnění pomocí třmenů a objímek. Popis standardu musí vymezit typ vodárny a druh a typ příslušenství.

Montáž strojního vybavení – tlakových nádrží

Montáží tlakových nádrží se rozumí montáž tlakových nádrží stojatých a úpraven vody. Obsahem standardu je výběr a kontrola, rozměření bodů pro uchycení, osazení na podlahu pomocí autojeřábu, upevnění šrouby. Popis standardu musí vymezit typ a obsah tlakových nádrží.

Montáž strojního vybavení – kompresorů

Montáží kompresorů se rozumí montáž kompresorů ručních stabilních. Obsahem standardu je usazení pomocí autojeřábu a zhotovení potřebného množství spojů závitových a přírubových. Popis standardu musí vymezit typ (výrobce nebo dodavatele) kompresoru.

© RTS, a. s. | Lazaretní | 615 00